Ligestilling i akademia

Centret har gennem årene leveret ekspertise på ligestillingsområdet. Bente Rosenbeck har tidligere ledet campus-gruppen under IARU-projektet. Projektet skal udvikle ideer og erfaringer, herunder også strategier for at få flere kvinder ind i forskning. IARU-projektet er nu lagt under Mangfoldighed og ligestillingsinitativet under KU.

Siden 2007 har KU arbejdet målbevidst for ligestilling. En Task Force vedr. kvinder i forskning, som Bente Rosenbeck deltog i, udarbejdede en handlingsplan (trepunktsplan), som løber frem til 2013. Der er i 2013 nedsat en ny task force: Karriere, køn og kvalitet. https://mangfoldighed.ku.dk/. Task forcen har udgivet en årsrapport 2015.

I mange år har der været afholdt kurser i Køn og videnskab. Bente Rosenbeck har med udgangspunkt i sin undervisning skrevet bogen Har videnskaben køn? Kvinder i forskning, som udkom på Museum Tusculanum 2014.

Den første kvinde på Frue Plads var en svensker. I anledning af 100 året for at Valfrid Palmgren Munch-Petersen begyndte sit virke på Købehavns Universitet, blev der i 2016 afholdt et festsymposium.

Bog: Har videnskaben køn?

 

Bog: Kønsgränser