8. oktober 2021

To opslåede postdocs i køns- og seksualitetsforskning

Center for Køn, Seksualitet og Forskellighed på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab har netop slået to postdoc-stillinger op. Begge stillinger er tilknyttet forskningsprojektet The Cultural History of AIDS in Denmark, som er finansieret af Danmarks Frie Forskningsfond.

Begge postdocs er i køns- og seksualitetsforskning. Den første opslåede postdoc skal have fokus på politisk og aktivistisk historie. Postdoc’en skal indsamle kilder og interviewe centrale aktivister og politikere inden for den danske AIDS-krises politiske og aktivistiske historie med henblik på at forstå på hvilke måder, epidemien blev politiseret og skabte nye former for politisk medborgerskab for sårbare grupper som bøsser, lesbiske og blødere.

Den anden opslåede postdoc skal have fokus på medierepræsentationshistorie. Postdoc’en skal indsamle et arkiv over de måder, den danske AIDS-krise blev repræsenteret i medierne. Der ønskes en særlig opmærksomhed på blødersagen, queer og racialiserede repræsentationer af sygdommen.

Begge postdoc-stillinger er tidsbegrænsede til 20 måneder og ønskes besat fra 1. februar 2022 eller senest derefter. Læs mere om stillingerne på KU's jobportal.